Jdi na obsah Jdi na menu

Kitsune ve filmech a seriálech , hrách

 

Jeden z důvodů jak jsem se dostala ke kitsune je že jsem ji stále potkávala - v knížkách o bájných bytostech, filmech, seriálech, hrách, nightcoru a celkově po internetu. A jednou mě tak napadlo: ,,Co je asi zač?" No, teď jsem do ní úplný blázen. Nevím proč, ale asi proto, že je tak roztomilá, tajuplná a představa že něco takového existuje je úžasná.

Kitsune. Každý si ji představí trochu jinak, ale základ často bývá podobný: Více ocasů, bílá či zlatá barva srsti, magické schopnosti atd.

Image result for pokemonje animovaný japonský seriál, plný příšerek, které cestují v ,,míčkách" (pokébalech) nebo žijí volně v přírodě a bojují a přátelí se mezi sebou. Žánr: Animovaný / Dobrodružný / Fantasy / Komedie . V tomto seriálu je kitsune známá jako pokémon Vulpix a jeho další vývin - Ninetales. Tito pokémoni jsou ohnivého typu a v dalších verzích i ledového a vílího typu. Ve pokédexu (záznamu pokémonu) mají napsáno: 

Vulpix je liščí pokémon. Má šest ocasů, které jsou velmi krásné a s jeho stárnutím mu postupně přibývají. Vulpix používá silné ohnivé útoky. Ninetales je liščí pokémon. Je to vyvinutá forma Vulpixe. Má devět ocasů a zářící zlatou srst. Prý žije velmi dlouhý život.

Musíte uznat, že se to dost podobá častému popisu kitsune, proto si myslím, že tento pokémon byl jistě inspirován podle kitsune.                                  

Image result for kitsune pokemon

Hotel Transylvania 3 : Pokračování příšerozního dobrodružství 

Animovaný / Komedie / Rodinný

Ano i tady je kitsune, sice není hlavní postavou, ale vedlejší. Když jsem tento film poprvé viděla, hned jsem si jí všimla! Podle toho jak se v částech filmu chová, se dá určitě říci, že je bohatá a pyšná.

Image result for hotel transylvania 3 czSnímek obrazovky 2018-11-02-20-06-51-120191129 213515Image result for kitsune hotel transylvania 3Image result for kitsune hotel transylvania 3Image result for kitsune hotel transylvania 3Image result for kitsune hotel transylvania 3Image result for kitsune hotel transylvania 3Image result for kitsune hotel transylvania 3Image result for kitsune hotel transylvania 3